LLI-447 “Izzini Baltus”

Š.g. 3.-4.septembrī “Izzini Baltus” projektā kultūras maršruta “Baltu ceļš” Kuršu loka objektu pārstāvji un tūrisma speciālisti apmeklēja kolēģus Lietuvā, lai dalītos pieredzē un iepazītos ar kultūras ceļa “Baltu ceļš” Lietuvas objektu pārstāvjiem un to tūrisma piedāvājumu seno Baltu maršrutā.

Vizītes laikā Kurzemes pārstāvji apmeklēja gan dažādus Baltu ceļa maršrutā esošos dabas objektus – senlejas un pilskalnus, kas kādreiz kalpojuši kā nocietinājumi un bijuši nozīmīgi vietējo apmetņu centri, gan muzejus ar to vērtīgajām arheoloģiskajām liecībām par seno baltu dzīvi, kā arī piedalījās muzeju izglītojošajās seno amau prasmju darbnīcās – veidojot dažādus sadzīvē izmantojamus priekšmetus no bērza tāss un gatavojot tradicionālos ēdienus. Jaunajā Baltu centrā Šauļos apskatījām interaktīvo ekspozīciju par seno baltu dzīvi, paviesojāmies Senlaiku Biškopības muzejā Aukštaitijā un neparastajā, modernajā, elpu aizraujošajā Lietuvas Etnokosmoloģijas muzejā. Jāteic, ka gan jaunais Baltu centrs Šauļos, gan Senlaiku Biškopības muzejs, kā arī Etnokosmoloģijas muzejs  atstāja ārkārtīgi labu iespaidu ar savām aizraujošajām un kreatīvajām eskpozīcijām, no kurām guvām iedvesmu un patiesu baudījumu! Noteikti iesakām Baltu maršruta interesentus apmeklēt šos brīnišķīgos objektus, kas būs interesanti kā pieaugušajiem, tā arī bērniem baltu dzīvesziņas izziņai!

Vizītes programma

“Izzini Baltus” aktivitātes tiek īstenotas ar Interreg Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Kurzemes plānošanas reģiona
Izzini Baltus projekta vadītāja
Alise Lūse
Tālrunis: 26567874, alise.luse@kurzemesregions.lv