Divpadsmitās nedēļas uzvarētāji

🎯 12.nedēļā #desouzKurzemi, baudi lauku idilli un izej kādu jaunās Mežatakas posmu!!!

Šonedēļ akcijā piedāvājam 2 nedēļas tēmas:
1) Piedalies Lauku ceļotāja lauku apceļošanas pasākumā “Atvērtās dienas laukos”, kurā Tevi ciemos gaida vairāk kā 30 saimniecības Kurzemē! Šajās divās dienās ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā ciemos gaida: mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Piedāvājumus, apmeklējuma laiku un maksu skatiet: www.celotajs.lv/atvertasdienas, kur ērti pieejama arī piedāvājumu karte! Iepriekš piesakoties gandrīz visas saimniecības vari apmeklēt un izmantot to standarta piedāvājumus arī darba dienās.

2) Nāc līdzi Mežtakas apsekojumā! Mežtaka ir jauns garās distances maršruts, kas tiek veidots no Latvijas-Lietuvas robežas Kalētu pagastā (Apšes upes tilta) līdz Bigauņciemam, kur Mežtaka satiekās ar Jūrtaku. Piesaki savu dalību kāda posma iziešanā šeit! Vairāk par Mežtaku: facebook.com/meztaka

Kas šonedēļ jādara?

  • Dodies uz Kurzemi🙂
  • Dalies ar savu foto un iespaidiem  savā FB vai Instagram profilā,
  • Tago #desouzKurzemi un 12.nedēļas tēmturi #laukuidilleKurzemē vai #MežtakaKurzemē
‼Nākamās nedēļas sākumā izraudzīsimies kādu laimīgo, kurš saņems balvā aktīvās atpūtas inventāru!
Deso uz laukiem Kurzemē!!!
Noderīga informācija 
Par Lauku ceļotāja lauku apceļošanas pasākumu “Atvērtās dienas laukos”
Lieti noderēs “Lauku ceļotājs” sagatavotā piedāvājumu karte, kur apkopoti mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi.
Saite uz Lauku ceļotāja sagatavoto karti

Par Mežtaku un tās apsekojumiem

Mežtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruts, kas līdz šim tika attīstīts no Tallinas līdz Rīgai. Taču jauna projekta – “Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā” ietvaros Kurzemes plānošanas reģions kopā ar partneriem no Latvijas un Lietuvas šo pārgājienu maršrutu  pagarinās arī pārējā Latvijā, šķērsojot visu Kurzemi, un Kalētu pagastā, šķērsojot robežupi Apši, tas turpināsies arī Lietuvā. Savukārt, izvijoties cauri Lietuvas teritorijā, Mežtaka pie robežas ar Poliju savienosies ar Eiropas kājāmgājēju maršrutu – E11.

Mežtakas apsekojumi ir publiski apmeklējami un interesenti var tajos piedalīties, ievērojot visus noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, kuri katram pašam ir jāiepazīst un jāseko līdzi aktuālajai informācijai tieši pirms brauciena.

Kurzemes apsekojumu uzsāksim 17.augustā no Lietuvas/Latvijas robežas un noslēgsim 7. septembrī Bigauņciemā, kur Mežtaka pievienosies Jūrtakai.

!!! Atgādinām, ka apsekojumi nav gidētas ekskursijas, bet gan ekspedīcijas un darbs tajos, tādēļ dalībniekiem ir pašjāorganizējas un jāizdomā, – kā nokļūt līdz starta punktiem un prom no katras dienas finiša punktiem, kur nakšņot un kā izmantot citus pakalpojumus.

saite uz plašāku informāciju par mežtakas apsekojumiem