S002 “BSR Food Coalition”

#skoluēdināšana projektā 2024.g. 8.-9.aprīlī Aizputē kopā sanāca vairāk kā 30 pašvaldību pārstāvji no Kurzemes un Klaipēdas reģioniem, lai dalītos pieredzē saistībā ar reģionālo pilotprojektu ieviešanu vietēji audzētās produkcijas veicināšanai skolu maltītēs.

Joma ir sarežģīta, tajā ir daudz iesaistīto pušu un ātrs un vienkāršs risinājums nav iespējams. Tomēr par spīti daudzajiem izaicinājumiem, ir lietas, ko jau darām #bsrfoodcoalition un #greenschooldining projektos (pavāru meistarklases un pieredzes apmaiņas skolās, pašvaldības stratēģijas izstrāde bioloģiski audzētās pārtikas veicināšanai skolās), tāpat arī lietas, ko vēl būtu jādara – ir jāveido ciešāka sadarbība starp skolu, pašvaldību, ēdinātāju un lauksaimnieku, lai kopīgiem spēkiem panāktu to, ka vietējo zemnieku produkti tomēr nonāk vietējā skolā un bērni var ēst veselīgu un daudzveidīgu ēdienu.

Arī domājot par jaunajā Lat-Lit programmas projektu uzsaukumā potenciāli iesniedzamajiem projektiem, secinājām ka skolu ēdināšana būs viena no potenciālo sadarbības projektu idejām, lai starp abiem reģioniem jau uzsākto sadarbību šajā jomā maksimizētu un kopīgiem spēkiem turpinātu attīstīt

“BSP Food Coalition” aktivitātes tiek īstenotas ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021.-2027.gadam atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Kurzemes plānošanas reģiona
BSR Food Coalition Projekta vadītāja
Alise Lūse
Tālrunis: 26567874, alise.luse@kurzemesregionslv