Martā un aprīlī Kurzemes plānošanas reģions projektā “Militārais mantojums” klātienes semināru ciklā – Militārā mantojuma tūrisma produkta izstrāde un sadarbības tīkla izveide – turpināja iepazīstināt reģiona novadu tūrisma speciālistus, militārā mantojuma objektu īpašniekus un apsaimniekotājus un uzņēmējus ar partneru pieredzi un iepazīstināja ar galvenajiem ieguvumiem popularizējot militāro mantojumu. Projekta galvenais mērķis ir piesaistīt reģioniem vairāk šīs nišas un citus tūristus. Seminārā piedalījās militārās vēstures eksperti, kas sniedza unikālas zināšanas un pieredzi tūrisma produktu attīstībā Kurzemes reģionā.

Seminārā tika sniegts vērtīgs ieskats militārā mantojuma maršruta attīstībā Kurzemē, vēsturiskās norisēs un vietnēs, kurās meklēt attiecīgu informāciju. 

Saldus semināra apakštēma bija 2.Pasaules kara beigas Kurzemē un ar to saistītie objekti, stāsti un informācijas iegūšanas vietnes. Semināra dalībniekiem  bija iespēja apmeklēt Ezeres kultūrvēstures un novadpētniecības materiālu krātuvi „Muitas nams”, kur pērnā gada beigās Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Militārais mantojums” ietvaros tika atklāta jaunā ekspozīcija “Karadarbības beigas Kurzemē”.

Ugāles semināra apakštēma bija Kureliešu un Rubeņa bataljona stāsts, savukārt Rendas semināra apakštēma bija Pretošanās kustības norises Kurzemē 2.Pasaules kara laikā, pēc tā un Padomju laikā. Semināra dalībniekiem, kā arī citiem interesentiem bija iespēja arī apskatīt pārvietojamo izstādi par Kureliešu un Rubeņa bataljonu.

Pasākums tiek organizēts projekta “Latvijas-Igaunijas kopīgā militārā mantojuma tūrisma produkts (Est-Lat156)” ietvaros, kas tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda INTERREG Igaunijas-Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam atbalstu.

Semināra programmas

Semināra programma Saldū Semināra programma Ugālē Semināra programma Rendā

Informāciju sagatavoja:
Jana Kalve
Kurzemes plānošanas reģiona
Projekta “Militārais mantojums” vadītāja
Jana.kalve@kurzemesregions.lv